Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6  ... »» >

A Jó, a Rossz és a Csúf? Ja nem, a Sebezhetetlen, a Megtörve és az Üveg kritika

Írta Barbó Dátum 2019-02-27 17:03 Hozzászólás 0 Olvasta 312 | Rovat: Kritika »
Atyaég, hogy szalad az idő, kicsit nem figyeltem és 2019 lett, ráadásul már a második hónapot tapossuk. Idejét sem tudom már mikor írtam utoljára cikket. A legbosszantóbb, hogy nem azért, mert nem lenne hozzá alapanyag, sok film és könyv állna rendelkezésemre, egyszerűen csak a járványszerűen terjedő időhiány betegségben szenvedek. Néha komolyan azt kívánom, hogy egy nap álljon legalább 36 órából, de akkor vagy több dolgom lenne, vagy megtalálnak és hátsón billentenének páran, akiknek több dolguk lett, szóval ezt általában ezt az ötletet egész hamar elvetem (szerintem meg a 36-ból 12-t átaludnál és lényegében ugyanott lennél - Pactolous).

Papás-mamás-babás

Írta Pactolous Dátum 2019-02-21 19:47 Hozzászólás 0 Olvasta 241 | Rovat: Fun »
Elnézést mindenkitől, aki új tartalmat vár (szám szerint annak a két embernek, amúgy sziasztok! Minden oké?), kisebbfajta alkotói válság vette át az uralmat kreatív elmém felett. Amíg kitalálom, hogy merre tovább, addig pár fárasztó képregénnyel rombolom porig az ide látogató emberkék agysejtjeit; csak akkor olvass tovább, ha készen állsz!

Papa jelentkezik! - 2019/01 - Második rész

Írta Papa Dátum 2019-01-31 19:54 Hozzászólás 0 Olvasta 273 | Rovat: Anime / Sorozat »
Íme itt Papa januári bejegyzés-összefoglalójának második része, ami már csak és kizárólag az általa letudott animékről szól.

Papa jelentkezik! - 2019/01 - Első rész

Írta Papa Dátum 2019-01-30 21:15 Hozzászólás 0 Olvasta 260 | Rovat: Kritika »
Papa az új évet is rengeteg bejelentkezéssel kezdte, ezek közül csak egy volt az, ami nem animét/rajzfilmet vett célba, így hát először vele találkozhattok. Íme az új kézműves alkoholfajta, a páni sör! Ja nem, Punisher!

Ismét itt vannak a németek! (Kyau & Albert - Neverlost / Steve Brian - Wanderlust)

Írta Pactolous Dátum 2019-01-22 21:04 Hozzászólás 0 Olvasta 257 | Rovat: Kritika »
A feldarabolt albumok időszakát éljük, legalábbis a trance világában most mindennél jobban érezhető ez. Cosmic Gate és Solarstone után Kyau & Albert is hasonló módszerrel próbálkozott, de az év végi nagy trance hajrába Steve Brian is becsatlakozott, igaz, ő nem vesződött a szeleteléssel. Imádom, ha sok zene közül válogathatok, de most már tessék pihenőt tartani!

Papa jelentkezik! - 2018/12

Írta Papa Dátum 2018-12-30 18:34 Hozzászólás 0 Olvasta 301 | Rovat: Anime / Sorozat »
Tudjátok melyik rovat ez, ugye? Nem kell akkor bevezetőt írnom, ugye? Helyes! Annyit még csak, hogy december 30-a van, lusta vagyok, mint egy enervált lajhár, úgyhogy bocsánat, de az animék közé bekerült egy film is, de emiatt nem lesz ez a bejegyzés két részes. Aki panasszal kíván élni, megteheti. - Pactolous

Gáz és satu, gáz és satu... (Disturbed - Evolution)

Írta Pactolous Dátum 2018-12-29 15:10 Hozzászólás 0 Olvasta 305 | Rovat: Kritika »
Figyelem! Vallomás, már a bevezetőben! A Disturbed zenekar sosem tartozott a kedvenceim közé, ugyanakkor előkelő helyet foglalnak el a számomra kedves bandák között. Mostani új lemezük kapcsán végigmentem újra a teljes diszkográfián, és ez az érzés csak tovább erősödött. Sajnos az is kiderült, hogy az "evolúciós zsákutca" kifejezés mennyire helytálló sokszor.

Jönnek a németek! (Stoneface & Terminal -Altered Floors / Paul Van Dyk - Music Rescues Me)

Írta Pactolous Dátum 2018-12-23 21:15 Hozzászólás 0 Olvasta 349 | Rovat: Kritika »
Egyszerűen nem bírok ezzel az év végi dömpinggel! Komolyan mondom, úgy érik egymást az albumok, mintha ismét 2010-2011 lenne! Kénytelen vagyok egy cikkbe legalább kettőt is besűríteni, máskülönben sosem érem utol magamat! És akkor mennyi csúszik át a jövő évre, igen, nyugodtan lehet engem sajnálni, köszönöm! De félre bú és bánat, pillantásainkat és hallószerveinket állítsuk be inkább Stoneface & Terminal és Paul Van Dyk új lemezeire. Közben pedig mesélek is róluk, jó?

Hát ez kész! (ReOrder - IAMREADY)

Írta Pactolous Dátum 2018-12-17 19:32 Hozzászólás 0 Olvasta 355 | Rovat: Kritika »
Azt vettem észre magamon, hogy egyre több cseh export terméket kedvelek. Teljesen egyértelmű, hogy itt elsősorban a finomabbnál finomabb sörökre gondolok, de például egyik örökös kedvenc videojátékom, a Mafia is Bohémia területéről származik, és lám, most a cseh trance egyik nagyágyúját is belevehetem a felsorolásba, ReOrder első albuma kifejezetten kellemes év végi meglepetésként bizonyult.

Stagnálás (Ronski Speed - Evolve)

Írta Pactolous Dátum 2018-11-29 19:54 Hozzászólás 0 Olvasta 295 | Rovat: Kritika »
Mielőtt belekezdenék én itt bármibe is: aki magát trance szerető egyénnek vallja és nem ismeri Ronski Speed nevét, az sürgősen vonuljon el Tibetbe szerzetesnek! Az ember legalább akkora nagy öregje a műfajnak, mint Armin Van Buuren (volt), Solarstone, Giuseppe Ottaviani vagy John O'Callaghan. Számtalan remix és saját siker fűződik a nevéhez, albumjairól pedig csak épp, hogy nem lógnak le a dalok, annyira meg vannak pakolva. De vajon ez harmadjára is örvendetes tény?

Fulladozás (Richard Durand - The Air We Breathe)

Írta Pactolous Dátum 2018-11-22 20:16 Hozzászólás 0 Olvasta 448 | Rovat: Kritika »
Richard Durand hat éve nem adott ki szerzői nagylemezt. Persze mixalbumok jöttek, de idővel az In Search of Sunrise sorozat is tetszhalott állapotba került, ami csak idén változott meg, de ez már nem emberünk érdeme volt. Hat év, az bizony elég hosszú idő! Nos, nem akarom már a cikk legelején kivégzőosztag elé rángatni a poént, de semmit sem vesztettünk volna, ha az a bizonyos hatos tovább nőtt volna.

A fény felé (Markus Schulz - We are the Light)

Írta Pactolous Dátum 2018-11-18 21:05 Hozzászólás 0 Olvasta 818 | Rovat: Kritika »
Jelentősen megváltozott elvárásokkal kezdtem neki Markus Schulz új lemezének. Azt hiszem ideje beletörődnöm, hogy emberünk az albumjain más hangvételt üt meg, így a régi időket idéző, komolyabb, kidolgozottabb, elvontabb dalok elmaradnak. Önmagamat áltatnám, ha ennyi idő után ez nem esne le. Lehet-e ennek fényében mégis pozitívan csalódni?

Vissza a régi iskolába! (Push - Together We Rule the World)

Írta Pactolous Dátum 2018-11-06 19:27 Hozzászólás 0 Olvasta 318 | Rovat: Kritika »
Cosmo Kid, The Astronaut, Plastic Boy, The Gift, Absolute, Magnetical, Solar Factor és még sorolhatnám a neveket addig, míg meg nem lesz a bevezetőnyi 4-5 sor. Ki gondolná, hogy mindezen alias-ok egyetlen egy ember álnevei, méghozzá azé az emberé, aki nélkül a trance stílust el sem lehetne képzelni. M.I.K.E.-ról van szó természetesen és a nagy öreg ezúttal a legendás Push munkanév alatt jelentetett meg egy új albumot. Nehéz nem izgatottnak lenni...

Papa jelentkezik! - 2018/10 - Második rész

Írta Papa Dátum 2018-11-01 09:45 Hozzászólás 2 Olvasta 543 | Rovat: Anime / Sorozat »
Papa Facebook-os rovatának októberi összefoglalója ismét két részes lett, a másodikban egy anime került részletesebben a célkereszt elé, illetve egy felsorolás erejéig a jelenlegi szezon legérdekesebb darabjait is megemlíti.

Papa jelentkezik! - 2018/10 - Első rész

Írta Papa Dátum 2018-10-30 19:52 Hozzászólás 0 Olvasta 276 | Rovat: Kritika »
Papa Facebook-os rovatának októberi összefoglalója ismét két részes lesz, ebben az elsőben két Marvel alkotásról regél majd. Aki hozzá hasonlóan nagy rajongója a képregényhősös sztoriknak talán már ki is találta kikről van szó: igen, Venomról és a Fenegyerekről.
< «« ...  1 2 3 4 5 6  ... »» >