Daniel Broadwick – Új környezet, új barát

Írta Papa Dátum 2008-10-12 16:27 Hozzászólás 1 Olvasta 3111 | Rovat: Fun »

Főhősünk épp csak hogy felismerte hogy teljesen egyedül maradt. Hogy ő az egyetlen ember a Földön. Bizonyára mindannyian rendelkezünk egy tervvel, amit ebben az esetben valósítanánk meg. Nos... Mr. Broadwick azt tette, amit talán közülünk kevesen merészeltek volna.

Nevezetesen azt, hogy otthon maradt. Mintha mi sem történt volna, egyszerűen csak eltöltötte a hétvégét, ahogy mindig is szokta! Ráfoghatnánk ezt arra, hogy sokkot kapott, de akkor hazudnánk. Daniel egyszerűen csak nem fogta fel mindennek a súlyát. Ő csak annyit érzékelt, hogy mostantól már sokkal nagyobb csöndben olvasgathatja kedvenc Kéziszótárját. Egyszerű lélek, nah! Nincs ebben semmi kivetnivaló. Vagy talán van, de ez most nem lényeges a történet szempontjából.

Mr. Broadwick számára csak akkor vált igazán súlyossá az eset, amikor hétfőn bement a munkahelyére. Nem volt ugyanis semmilyen feladata, a régebbi iratok javításával pedig a hétvégén már végzett. Ez volt az a pont, amikor Daniel megtört. Amikor kétségbeesés szállta meg elméjét. Nem tudta, hogy mihez kezdhetne. Irodájában egyetlen virág volt, amit még valamikor odaraktak neki. Először nem akarta elfogadni, de aztán megszokta és néha még meg is locsolta. Így most ez a nemes kis rododendron lépett elő Daniel egyetlen társává. November 10.-e, péntek volt, és a Gilbertek ünnepelték névnapjukat, így a növény végül a Samuel nevet kapta. Ugyanis ez illet rá a legjobban!

A két újdonsült társ együtt vágott neki a teljesen kihalt London utcáinak. Egy hét leforgása alatt megállapították hogy az áram nem fog elfogyni. Hogy a televíziók, a rádiók és a telefonok is működnek, csak éppen nincs kit elérni rajtuk keresztül. Az állatok, az emberek, a bogarak nyomtalanul eltűntek, egyedül a növények maradtak meg. Daniel úgy érezte jónak, ha újdonsült egyetlen földlakóként minden idejét annak szenteli, hogy megtanuljon uralkodni a világa felett. Könyvtárakba fészkelte be magát, és azt tette, amiben a legjobb volt: olvasott. Néha, pusztán kedvtelésből, a modern nyelv szavaira írt át néhány Shakespeare művet. Samuellel való kapcsolata felhőtlennek mutatkozott. A növény nem volt túl beszédes, és persze járni sem tudott magától, és egy kicsit zöldebb volt a kelleténél, nem értett a nyelvtanhoz, a könyveket sem szerette, de azért jól megvoltak, így kettecskén.

Lassan kialakult egy napi rutin mindkettőjük számára, ami megkönnyítette az életüket. Teltek-múltak a hetek, amik így már hónapokká lényegültek át. Daniel megtanult vezetni, és a végeredményt tekintve megérte azt a tíz kocsit totálkárosra törni. A béke és a nyugalom volt Mr. Broadwick királyságának a két legjellemzőbb tulajdonsága. Aztán egy nyári reggelen megjelent az első űrhajó!Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-10-12 16:50
Samuel a legnagyobb arc, majd figyeljétek meg a folytatásokban :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!