My Bloody Valentine 3D – Véres Valentin 3D

Írta Papa Dátum 2009-03-01 09:46 Hozzászólás 0 Olvasta 2936 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
Cimkék: Véres, Valentin, 3D

Ritkán írok ilyesmit, de húzzatok el a mozikba megnézni ezt a filmet, úgy kb most! Ne is vesztegessétek az időt az olvasásra, mert a végén még nem marad jegy számotokra!

A Véres Valentin egy ízig-vérig a klasszikusokra támaszkodó darabolós horror. Semmi kínzás, gyakorlatilag nulla félelem, egyszerűen csak megjelenik a halhatatlan gonosz, aki kimért léptekkel üldözi az áldozatait, majd gyorsan, brutálisan kivégzi őket! Nincs itt lassú, szenvedéssel teli, gusztustalan, embertelen, nézhetetlen kínzás, csak ölés. Ahogy azt már a Péntek 13-akból megszokhattuk. A történet éppen ezek miatt nem igazán Oscar-díj esélyes, hogy enyhén fogalmazzak. Lássuk miről van szó: egy sújtólégrobbanásban öt-hat bányász a föld alatt reked. Egyikük pedig kissé bekattan, és kinyírja a többieket így azok nem szívják el előle a levegőt. Ez a derék legény túléli a dolgot, de kómába esik. Mikor magához tér kinyírja a kórház kb minden lakóját és dolgozóját, majd visszamegy a bányába, ahol éppen fiatalok buliznak. Hát nem sokáig maradnak egyben ők sem. Ezután a helyi seriff és helyettese levadássza a jóravaló bányászunkat, és mindenkit megnyugtatnak hogy meghalt. Ezzel lezárul a film előzménye, és elindul a konkrét cselekmény, ami tíz évvel ezen borzalmak után játszódik, amikor is a gyilkos bányász visszatér!

Klasszikus, ahogy mondtam. Ízig-vérig! Mégis már csak az a felüdülés hogy ilyen horrorfilmet kiadnak amikor az állatias kínzásról szóló alkotások élik fénykorukat, már ez önmagában elegendő ahhoz, hogy egy hozzám hasonló rajongó örömmel tapsikoljon. A történet pedig kifejezetten korrekt. Bugyutának és egyszerűnek hangzik, alapjaiban talán az is, de mégis sikerül fenntartani az ember érdeklődését a másfél órán keresztül. A színészi játék az ilyen típusú filmekben látottakhoz képest egészen jó. Nem mondom hogy mindenki ezzel az alkotással fogja elérni hogy holivudi sztár legyen, de mindent megtesznek, le a kalappal előttük. Az egyik főszereplő pedig az a Jensen Ackles, akit mindenkinek ismernie kellene az Odaátból (Supernatural)! Aki nem ismeri azt a sorozatot, az azonnal kezdjen bele, mert jó! Nagyon jó! De visszatérve jelen írásom tárgyára, Jensen megjelenése kifejezetten jólesett, mivel így legalább volt egy valaki a teljes gárdából akit ismertem már valahonnan. Egyébként aki követi az Odaátot az Jensen itteni alakításával is meg lesz elégedve. Egyszóval, vagy mondattal inkább, a film önmagában is megállná a helyét és legalább egy gyenge 8-ast megérdemelne tőlem.

Azonban belép a képbe a 3D technológia, a szereplők pedig a nézőtérre lépnek! Akinek még nem volt szerencséje megtekinteni egy 3D-s filmet, az azonnal húzzon el megnézni egyet! A jegy ára kb annyi mintha egy „normális” filmre váltanánk jegyet és vennénk mellé egy közepes kukoricát meg egy kólát. Egyszóval pénzügyileg sem egy rablás és hát az élmény… az mindenért kárpótol. Kétszer ennyiért is beültem volna, és nem hoztam volna rossz döntést! Amikor a film elején a Lionsgate logója megjelenik, a maga rengeteg forgó-pörgő fogaskerekével és az ember szinte meg tudná őket fogni… na az olyasmi amit csak betegség miatt lehet elfelejteni, másképpen soha! És ha valaki gondolkodott volna azon hogy milyen az amikor egy csákány repül az arcába, az most megtudhatja. Olyan egyedülálló, lebilincselő élmény amit muszáj, vagy inkább MUSZÁJ, átélni legalább egyszer! Amikor az egyik áldozat álkapcsa letépődik és egyenesen a kamera felé száguld, akkor az ember úgy érzi hogy elég lenne kinyújtania a kezét és máris megfoghatná. De bármit is mondok, akárhogy is írom le, soha de soha de soha de soha nem leszek olyan jó író hogy csak egy kicsit is visszaadjam ezt az érzést, ezt az élményt! Szerencsére a film nem erőlteti túlzottan ezt a dolgot, de amikor kell akkor garantáltan kapunk egy csákányt, puskát, golyót vagy robbanást a képünkbe! KÖTELEZŐ megnézni!

Egy kis tájékoztatás szemüveges társaimnak: a film tökéletesen élvezhető úgy is ha a dioptriás szemüvegre helyezzük a 3D-s okulárét. Abszolút nem zavaró, az egyetlen probléma akkor merülhet fel, ha túlzottan hátratoljuk a rendes szemüveget ami így érintkezik bőrünkkel és akkor esetleg a lencse teteje maszatossá válhat. Velem ez megtörtént, de abszolút nem befolyásolta az élményt, még csak zavaró sem volt, pedig engem általában elég sok minden zavar!

Összefoglalásként csak annyit, hogy a film önmagában is egészen kellemes meglepetés, de 3D-ben muszáj, kötelező, létszükséglet, kihagyhatatlan remek! Ilyen még nem volt, de garantáltan lesz még belőle több is. Az egyetlen kis hibácska hogy feliratos a film, és noha így is jó nézni hogy a feliratok a levegőben vannak nem pedig a vásznon, de azért néha nehézkes lekövetni őket.

És igen. 10/10! Lehet hogy másnak nem fog ennyire bejönni, sőt inkább biztos, de én imádom a darabolós mókákat és 3D-ben látni egyet.... leírhatatlanul király! Tökéletes szórakozás, kellemes kikapcsolódás.


"Hejj-hó, hejj-hó, bányásznak lenni de jó!"Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!