A film, aminek nagyon kell a 3D (StreetDance 3D)

Írta Pebble Dátum 2010-06-15 10:36 Hozzászólás 0 Olvasta 3395 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
Cimkék: film,mozi,3d,tánc

A brit készítők tudhattak valamit, amikor ezt, az igencsak elhasznált és sokszor látott séma alapján készített filmet 3D-ben adták ki. Mert valljuk be, a Dirty Dancingen és Flashdance-en nevelkedett közönségnek a történet vajmi kevés lett volna, de még a Step Up-okat látottak is csak ásítoztak volna e film 2D-s változatának nézése közben.

Az tény, hogy nem szabad másra számítanunk, mint amit a cím és az előzetesek ígérnek: dinamikus tánc, lüktető zene, némi árulás, nagy szerelem.


A történet kísértetiesen hasonlít az amerikai Step Up-filmekre, amelyeknek - minő meglepetés! - legújabb részét szintén 3D-ben élvezhetjük augusztus végétől.
Carly a frissen örökölt csapattal készül megnyerni a helyi utcai táncosoknak kiírt versenyt, csakhogy pénz híján nem tudnak termet bérelni. Egy véletlen folytán üzletet köt a balettintézet egyik tanárával: beveszi a balettosokat a verseny-koreográfiába. Ezután a klasszikus összecsiszolódási problémákat láthatjuk, a balettosok esetlen és erőltetett próbálkozásait az utcai tánccal, majd sokára (fárasztóan sokára) a főhősnő megtalálja a helyzet egyetlen feloldását: a két stílus összeolvasztását.


A 3D-re visszatérve: a készítők nyilván fegyverként használták, afféle különlegességként, ami megkülönbözteti a Step Up-októl. És ez így is van, a történet és a cselekmény semmilyen szinten nem kívánja a térhatású mozi jelenlétét, sőt, néha akadály, ugyanis az alkotók nem számoltak azzal, hogy az akciódúsabb jeleneteknél, hirtelen vágásoknál a szemnek nincs elég ideje megszokni, felfogni a pörgős jeleneteket. Egyedül egy kajacsatás jelenetnél, no meg a vége főcímnél van valóban érdemi haszna.


Utcai táncosok kontra balettosok, annyira elcsépelt és unalmas, hogy tényleg, igazán csak a 3D miatt érdemes megnézni, de ha egy kicsit vártok, akkor már inkább a nyár végi Step up 3-at nézzétek.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!