A gonosz tisztán az igazi

Írta Papa Dátum 2011-11-01 20:53 Hozzászólás 0 Olvasta 4062 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Vegyünk egy vagon dögös csajt, adjunk hozzá egy jó adag heavy metalt, majd szórjuk meg alaposan a legelborultabb, legelmebetegebb humorral, amit csak a tévék képernyője elbír és körülbelül a Todd and The Book of Pure Evil-t fogjuk kapni, amiről minden meggyőződéssel állítom, hogy az utóbbi idők egyik legjobb szórakozását nyújtja.
Főhősünk, Todd Smith középiskolába jár és bizony egy orbitális lúzer. Beszívott képzelgései és álmai során metál isten és a suli legdögösebb csaját, szíve igaz szerelmét, Jenny-t döngeti. Amikor a valóság éppen megint alaposan a golyóira tapos, a suli parkolójában összefut három ipsével, akik füvezés közben keményen osztják a bölcsességet a The Book of Pure Evil-ről. A Tiszta Gonoszság vastag könyvét Júdás fitymájából készítették és birtoklójának valóra váltja a legvadabb álmait is. Todd ezt a remek könyvet a suli egyik vitrinjében találja meg és komoly átváltozáson megy át. A debütáló koncerten olyan metált nyom, hogy a közönség szó szerint elkezd kivérezni. Szerencsére időben megtörik a varázs, a könyv azonban elrepül, hogy innentől fogva minden részben valaki máshoz kerüljön, elképzelhetetlen káoszt és horrort szabadítva a sulira.

A könyv elleni harcban Todd-ot legjobb barátja, a talán még nála is nagyobb vesztes, félkezű dobos Curtis, a könyv kutatása közben eltűnt apját kereső Jenny és a teljesen tudománybolond Hannah segíti. Utóbbi reménytelenül szerelmes hősünkbe. A háttérben ott van még Jimmy, a nőcsábász, bölcs mindenes, akit nem más, mint Jason Mewes (vagyis JAY EMBEREK, a Jay és Néma Bob filmekből) alakít valami elképesztően zseniálisan. A könyvet keresi egy titkos társaság is, akiknek komplett idióta szolgálója az iskola tanácsadója, Atticus Murphy Jr.Mire lehet számítani az egyenként 20-25 perces részekben? Nos, az iskola összes fiújából homokos lesz; egy kövér lány zsírja életre kell és minden csajt hájassá tesz; halott rockzenészek jönnek vissza agyzabáló zombiként és ez még csak a jéghegy nagyon apró csúcsa. Mindehhez társul, hogy a sorozat egyetlen pillanatban sem veszi komolyan magát, valamit az, hogy a színészek tökéletesen hozzák a karakterüket és máris megkapjuk az utóbbi évek egyik legtisztábban szórakoztató elborult őrültségét, amiért egyébként a kanadai sci-fi csatornának lehetünk hálásak. A 13 részes első évad már lement, a második pedig pár napja kezdődött, szóval ez egy tökéletes alkalom, hogy mindenki becsatlakozzon, mert nagyon megéri.


Rég röhögtem ilyen felhőtlenül valamin, a Todd and The Book of Pure Evil tehát egy igazán tiszta, örömteli kikapcsolódást nyújt minden érdeklődőnek. Csak ajánlani tudom.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!