10

Írta Pactolous Dátum 2018-05-03 20:27 Hozzászólás 1 Olvasta 3297 | Rovat: Hírek »

Nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget a jubileumoknak, de azért szeretem, ha elérek egyet. Persze itt most nem a harmincadik születésnapomra gondoltam, azt még a mai napig nem dolgoztam fel. Nem, nem, sokkal inkább azokat az évfordulókat bírom, amik a hobbijaimmal kapcsolatosak. 2008. május 2-án jelent meg az első cikkecske eme oldal bitjein és bájtjain, ami - akárhogy is számolom ujjaimon - bizony 10 évet jelent. Tízet!

A fene se gondolta volna akkor, hogy ez a dolog ennyi ideig tart majd. Persze, írni már akkor is szerettem és még most is, csak ugye, ahogy az évek teltek, múltak, úgy lettünk mi is öregebbek ami óhatatlanul hozta magával azt, hogy egyre kevesebb időnk is lett. Ha visszatekintek a régebbi írásokra sok minden egyéb mellett az is feltűnik, hogy milyen gyakran raktunk ki valami új anyagot, volt hogy egy nap többször is! Most meg már örülök, ha egy hónapban jut négy bejegyzésre energia! Mégis, ez a tíz éves jubileum nem jelenti azt, hogy köszönjük szépen, a függöny ereszkedhet le, az előadásnak vége! Ó, nem!

Kérem nézze el nekem mindenki, hogy nem lépünk át az időkapun, és nem elevenítem fel a kezdeteket! Először is, ez már megtörtént, nem egyszer, de egy igazán részletes, hanggal és képpel megtámogatott visszaemlékezést érdemes megemlítenem, amit az ötödik születésnapon vettünk fel Papával. Azóta igazából úgysem történtek hatalmas változások. Persze, ha az indulástól vizsgáljuk a dolgot, akkor más a helyzet: a 2008-ban még fősulis projektként elstartolt oldal átalakult kétszemélyes szerkesztőséggé, az írások által felölelt témák lecsökkentek, a megjelenések gyakorisága ritkásodott, rovatok tűntek fel és el. Ezek viszont minket nem zavarnak (na jó, csak egy kicsit), hiszen még mindig van egy olyan felületünk, ahová azt írunk, amit akarunk. És jelenleg ezt a célt szolgálja ki a honlap és ezt én biztos nem adom át a digitális enyészetnek egy jó darabig!

Megdöbbentő, hogy tíz esztendő alatt mennyi minden történt! Én például lediplomáztam (de minek?), elfogyasztottam 2-3 munkahelyet, lett saját autóm (igaz nőm még mindig nincs, a társkereső leveleket a honlap e-mail címére várom, köszönöm!), írtam sok zenét, szereztem új barátokat, vesztettem el régieket, de szerencsére nagyon sokan mellettem maradtak, máig nem értem miért... szerintem ők sem. Lett Facebook oldalunk (hiszen megszűnt az iWiW, atyaég!), megtartottuk a törzsolvasóinkat, megtaláltak minket újak és valahol az úton, biztos hagytunk is el látogatókat, ez benne van a pakliban. Küzdöttünk internetes robotokkal, kötekedő trollokkal de örültünk, ha valaki az ismeretlenségből ránk írt, kommentelt, megkeresett minket. Sőt, el a múlt idővel, ennek még mindig örülünk!

Mekkora volt a lelkesedés 2008-ban, atyaég! Az a sok érdekes, értékes, és legyünk őszinték, helyenként bájosan naiv írás, amiknek soraiból csak úgy sugárzik a vágy, hogy megmutassuk magunkat! Megmosolyogtató, de félre ne értse senki, ez nem sznoboskodó, lenéző, hanem büszke mosoly. Ha nagyon giccses és közhelyes akarok lenni, akkor egy idősödő embert említenék, aki hosszú idő után megnézi gyermekkora rajzait. "Ezek voltunk mi, akkor!" Szép időszak volt! Vajon vissza-visszanéznek még ide az egykori írótársak? Nem is tudom melyiken lepődnék meg a legjobban: ha nem vagy ha igen?

Adja magát a kérdés: lesz-e még tíz év? Ahogy írtam feljebb, nem szándékozom a honlapra lakatot tenni. Tény, hogy egyre kevesebb az idő és ihlet, de van még miről írnom. Illetve ismerem magam: ami tetszik, én arról írok. Biztosan! Aztán, ha 2028-ban ezt a cikket úgy olvasod, hogy egy akkori jubileumi visszaemlékezés során linkeltem be neked, drága Olvasó, nos, akkor a fenti kérdésre a válaszom: igen! Rafinált, mi? Köszönjük, hogy ha olvasol minket és maradsz is velünk még egy darabig!


Csak elrettentésképp, így nézett ki az általam lekódolt borzalom, ennek láttán vette saját kezébe az ügyet rendszergazdánk, Darh mester :)

UI: Enyhén személyes lett ez az írás, lévén én írtam, nem más (nem alkalmazok szellemírókat). Szóval, hogy szakállas szerkesztőtársam mit gondol erről a tíz évről, mi történt vele és mik a tervei... nos, vagy ír erről ő külön vagy ahogy ismerem, kommentben majd ez alá leírja. Ugye Papa?


Hozzászólás
masuda masuda
2018-05-04 06:28
おめでとう!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!