Papa jelentkezik! - 2018/05 - 2. rész

Írta Papa Dátum 2018-06-02 10:42 Hozzászólás 0 Olvasta 1890 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Papa májusi Facebook bejegyzéseinek összefoglalója két részre bomlott, az elsőt nem olyan rég olvashattátok, most pedig itt a második, ami csak animékkel foglalkozik. Meg Batman-nel. Aki most animében szerepelt.

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal a Yuru Camp kerül vizsgálódásra használt távcső alá (a fene se tudja, hogy annak mi a neve).


Adott néhány diáklány, akik szeretnek táborozni, ez a hobbijuk és hát gyakorta ki is mennek a szabadba, sátrat állítanak, esznek egy jót és gyönyörködnek a tájban. És ennyi. De tényleg.

A jó:
Igazándiból az egész anime teljesen rendben van. Nem tudnám ezt a dolgot másképp elképzelni.

A rossz:
A teljesen elringató zene, a rengeteg főzési jelenet, vagy a sok távolba meredős, tájgyönyörködős, néma rész... nem túl izgalmas. Munka után, esti megnézéssel abszolút erős altató hatású.

A verdikt:
Hááááááááááááát.... ezt most nem tudom lepontozni. Amit akart, azt tökéletesen megvalósította. Hibát nem látok benne, nincs mibe belekötnöm. Aranyos kis slice-of-life, viszont tényleg nagyon nem izgalmas. Nem tudom. Nem bántam meg, hogy láttam, de... passz. Ilyen is kell néha.

MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal a Miira no Kaikata-ról lesz szó! Adott egy fiatal srác, akinek az apja amolyan önjelölt kalandorként járja a világot és mindig valami különlegességet küld haza a fiának ajándékba. Ezek a meglepetések általában átkozottak, démon lakták és általánosan elmondható róluk, hogy életveszélyesek. A legújabb azonban egy tenyérnyi, gömbölyded, szeretetre vágyó kis múmia! A srác és barátai további cuki kis lényekkel találkoznak és a történet arról szól, hogyan alakul az életük, mindezek tükrében.


A jó:
ISTENEM, DE CUKIIIIIIIIIII!!!!!!!!! Khmm.... nos, az első néhány rész alatt a lelkem meglévő legutolsó darabkája is elolvadt. Valami olyan szinten aranyos, végig egyébként, hogy az elmondhatatlan. Igazán léleksimogató. Persze van azért egy pár drámai elem is benne, de azok is kiválóan működnek.

A rossz:
Őszintén szólva, lehet, hogy egy kicsit sok szereplő van. Legalább egyel-kettővel kevesebbel szerintem jobban működött volna a dolog.

A verdikt:
Ez bizony az, amire azt kell mondjam, hogy jó! Abszolút pozitív értelemben. Nagyon léleksimogató, veszettül aranyos és bocsánat, de CUUUUUKIIIII! Viszont meggyőződésem, hogy senkinek sem lesz a kedvence és a megtekintése után pár hónappal a halálian aranyos kis múmián kívül nem sok fog megmaradni belőle.


ui: Az, hogy az animátoroknak sikerült egy száj, rendes szem és végtagok nélküli valamit életre kelteni, hát az bizony teljesítmény. Egy nagyon minimálisból alkottak egy végtelenül imádnivaló karaktert.

HARMADIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal a Batman: Ninja kerül terítékre. Igen, megint egy újabb film. Most pótolom be őket, oké? Egyébként ezt nem is akartam megnézni, de több helyen olvastam mennyire istenítik, hát muszáj volt saját szememmel is megítélni.


A történet szerint Gorilla Grodd egy időgépet rak össze Arkhamban, azonban Batman megjelenése keresztülhúzza a számításait, a gép meghibásodik és így Grodd, Joker, Harley Quinn, Két-Arc, Macskanő, Poison Ivy, Pingvin, Deathstroke, Robin, Red Robin, Nigthwing, Red Hood, Alfréd és Batman is a feudális Japánban köt ki. Innentől pedig egyáltalán nem az történik, amire gondol az ember. Kivéve, ha valakinek az jut eszébe, hogy szó szerinti kastélyok, lánctalpakat és kezeket növesztenek, majd egymás ellen indulnak csatába. Aztán robotokká alakulnak, majd összekapcsolódnak, hogy egy több millió majom és denevér fúziójából összenőtt Batman-nel verekedjenek. Ja. Művészi!

A jó:
A stílus néhol működik és biztos megragadja majd a mindenkiben ott élő gyermeket.

A rossz:
Pfff..... A sztori olyan, mintha egy 12 éves fanfic író srác hozta volna össze, aki hagyta, hogy a 8 éves öccse írja hozzá a párbeszédeket. Egyfajta főhajtás akar lenni az animék felé, de a szinkron, Joker és Harley hangját leszámítva, említésre sem méltó. Mondjuk nincs is mivel dolgozniuk. A stílus meg vagy bejön, vagy nem... nálam nem.


A verdikt:
Ha egy hajléktalan a házad elé végzi a nagydolgát, akármilyen formában is van, az mégiscsak kaki marad. A Batman Ninja egy modern, művészeti alkotás, a kifejezés legrosszabb értelmezésében. Stílus, abszolút nulla tartalommal. Semmi értelme megnézni. Ha valaki nagyon érdeklődik utána, hát verjen el rá egy órácskát, mit bánom én, de engem semmilyen érvvel nem lehet meggyőzni arról, hogy ez bármit is ér.


NEGYEDIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig rögtön két dologgal is! Micsoda csoda! Megállíthatatlan lavina! Vagy ilyesmi. Az egyik a Gyilkosság az Orient Expresszen (lásd előző cikkünket), a másik pedig egy anime, a Code:Realize - Sousei no Himegimi.


A Code:Realize egy visual novelnek a feldolgozása, ami lehetett volna kiváló is, ha nem kötné gúzsba az eredeti történet műfaja. Így viszont csak egy teljesen kerek lezárás az, ami megmenti attól, hogy totális időpocsékolásnak mondjam. Senkinek sem tudom ajánlani. Nem borzasztó és legalább van lezárása, de tényleg csak akkor vegyétek elő, ha abszolút semmi mást sem akartok megnézni.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!