Papa jelentkezik! - 2018/06

Írta Papa Dátum 2018-07-02 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 1828 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Papa júniusban a Facebook oldalunkon ezúttal csak animékkel foglalkozott, így a főszerkesztő végre befoghatja a pofáját, mert egyetlen rovatba besűríthető az egész. Ugye? Ugye!

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal a Hakata Tonkotsu Ramens-szel... a címnek úgy a negyedik rész magasságában lesz értelme. De akkor kiderül majd, hogy nagyon jó ötletről van szó.


Hakatában a lakosság közel 3%-a bérgyilkos. Dolgoznak ott még informátorok, kínzómesterek és az alvilágot kiszolgáló személyzet minden tagja. Ebben a városban talál egymásra egy magánnyomozó és bérgyilkos, aki szeret nőnek öltözni. Nem homoszexuális, nem viselkedik nőként, csak simán szereti a nő ruhákat. Ők és társaik összerúgják a port az egyik helyi maffiával és a 12 rész végére igyekeznek megoldani a nézeteltérést. Véglegesen.

A jó:
Eszméletlenül színes karakterek, kellőképpen őrült történet, kiváló zenék és tökéletes hangulat. Szerencsére a készítők nem riadtak vissza semmitől, hőseink nem egészen jó emberek, problémáikat általában a másik megölésével intézik el, mégis van az egésznek egyfajta "feel good" hangulata.

A rossz:
Hogy csak 12 részes. Semmi más kivetnivalót nem találtam benne.

A verdikt:
Egyben is ledarálható sorozat és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nekem az egyik személyes kedvencem lett (a könnyed, nem világmegváltó animék műfajában). Egy kiválóan megírt történet, remek karakterek, érdekes világ, ügyes kis fordulatok, sodró lendület. Tessék megnézni!

MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal mondhatni születésnapi különkiadással! Oké, csak most fejeztem be az Occultic;Nine-t és gondoltam még ma írok róla, mielőtt elfelejtem.


Nos, az O;N testen kívüli létezésről, gyilkosságokról, összeesküvésről és tudományról szól. A Steins;Gate írójának műve, ami adaptálva lett és őszintén megmondom, hogy ha valakinek gondjai voltak a S;G megértésével, akkor itt erősen meg fog izzadni. Nem feltétlenül a saját hibájából.

A jó:
Alapjaiban érdekes történet, sablonos, de sablonosan elfogadható karakterekkel, remek opening-ending jelenetsorral és egy pár tényleg váratlan fordulattal.

A rossz:
Te szent ég, ez az anime el lett hadarva. Egyrészt a karakterek olyan tempóban mennek bele a tudományos rész magyarázatába, hogy a feliratok szinte követhetetlenek, de garantáltan elég gyorsak ahhoz, hogy többszöri olvasásra lehessen csak felfogni őket. Hovatovább, ha magyarul hadarnának, azt sem biztos, hogy sikerülne elsőre követni. Másrészt pedig a rappelős monológok közben gyakran folyamatosan váltakozik a kép, fejtetőre áll, oldalra dől, stb, amitől még nehezebben követhető az egész.

A sztori eszméletlen tempóban halad, szinte semmi idő sincs a sok karakterre, a lezárás pedig a legdiplomatikusabb módon is csak elfogadható, ami nem meglepő, hiszen az alapul szolgáló light novel sorozat még mindig fut.

A verdikt:
Egy remek történet van itt eltemetve a szerintem nem szerencsés megvalósítás alatt. Jóval több epizódra lett volna szükség, van olyan történetszál, aminek semmi értelme és fájó, hogy a karakterek nem kapnak lehetőséget a kibontakozásra. Nem ajánlom túlságosan, de japánul tanulóknak érdemes meglesni. Ha haladó szinten vannak.

HARMADIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Flying Witch száll le közénk... bocs, késő van már mikor ezt írom.


Makoto egy boszorkány, aki 15 éves korában, a boszorkányszokásoknak megfelelően, önálló útra kell térjen, elmegy rokonaihoz egy kis faluba, hogy ő legyen a helyi boszorkány. És innentől kezdve a nézőkkel együtt ismerkedik a normális mögött rejtőző, csodákkal teli, varázslatos világgal és annak lakóival.

A jó:
Atyaég, ez az anime olyan lélekmelengető, hogy az valami leírhatatlan. Csupa báj és boldogság és aranyosság. A karakterek reakciói pedig tankönyvbe illőek, azok adják a humor jelentős részét. Remekül néz ki, passzol hozzá az opening/ending páros, minden ízében imádni való.

A rossz:
Mivel az égvilágon semmilyen dráma sincs benne, ahogy romantikus szálnak és átfogó történetnek is híján van, ezért noha kiváló anime, nincs meg benne az érzés, hogy az ember vágyjon az újabb és újabb részekre. Nem unalmas, csak nagyon nyugis.

A verdikt:
Tipikusan a jó anime. Jó érzést hagy az emberben, kellemesen elszórakoztatja, végtelenül aranyos, csak épp egy szikra, egy kis plusz hiányzik belőle ahhoz, hogy igazán klasszikussá váljék. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, főleg, ha egy kis léleksimire van szüksége.

NEGYEDIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Mitsuboshi Colors került terítékre. Három tündéri lányka Colors néven csapatot alkotva, küzd azért, hogy fenntartsák a békét a városukban. Animés körökben ez jelenthetne akármit, most azonban egy slice-of-life címmel van dolgunk, így nincs mögöttes értelme. Három kislány, akik eszméletlen kalandokat generálva töltik szabadidejüket.


A jó:
Igazán aranyos az egész és nagyon szerethetőek a karakterek. A humor általában működik, nagyon szépek a hátterek és jól esik néha valami olyasmit nézni, ami nem akarja megváltani a világot. Plusz tényleg gyerekként viselkednek a hőseink, ami üdítően ritka az animékben.

A rossz:
Túl hosszú. Szerintem öt-öt perces epizódokban jobban működött volna. Adja hozzá magát az a formula, hiszen a 20 perces részek is általában fel vannak darabolva. A végére egy nagyon kicsit így unalmas lett a számomra.

A verdikt:
Nagyon is szerethető kis semmiség. Én más animékkel együtt néztem, kb napi egy-egy résszel és a fogyasztását is így ajánlom. Ha kap egy második évadot, az nem lesz elöl a listámon, de mindenképp megnézném.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!