Papa jelentkezik! - 2018/07

Írta Papa Dátum 2018-08-06 15:52 Hozzászólás 0 Olvasta 1835 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Egy kis külföldi nyaralásból visszatérvén döbbenten vettem észre, hogy Papa átvette a hatalmat a Facebook-on... na persze, nem az egészen, csak az oldalunkon. De hát a szabadság alatt is kell valakinek dolgoznia, nem igaz? De! Na ugye! Lássuk, milyen animékről értekezett július havában! - Pactolous

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Sousei no Onmyouji-ről lesz szó! Rokuro és Benio fiatal ördögűzők, akik nem kedvelik egymást, ám a sors úgy hozza, hogy ők az Ikercsillag Ördögűzők és a gyermekük fog megváltást hozni a világ számára. Szóval rákényszerítik őket, hogy költözzenek össze és mihamarabb produkáljanak egy gyerkőcöt. Az ebből fakadó romantikus komédia mellé pedig rengeteg shonen klisével átitatott harcolást kapunk.


A jó:
Az ötven epizódos sorozat egy egész történet, van lezárása. Az anime első negyede egészen kiváló, meglepő, húsbavágó keménységű fordulatokkal, aztán...

A rossz:
... elkanyarodnak a mangától, ami még mindig fut és az egész erős lejtmenetbe kezd. A végtelenül klisés sztorik mellett a főhősök sem fejlődnek, sőt, gyakran idegesítőek. Az erősségi szintek teljesen össze-vissza vannak, a harcok mindig pont ugyanúgy épülnek fel, a lezárás pedig... hát szerintem eléggé gyengécske, az érződik róla, hogy senki sem akart igazán foglalkozni vele.

A verdikt:
Tudom, ezzel a véleménnyel a netes kisebbséget képviselem, de szerintem néhány kiváló pillanatot leszámítva egy bődületesen átlagos shonen animéről van szó. Úgy hallottam a manga sokkal értelmesebb és jobb, szóval azt tudom igazán ajánlani, mert senkit sem biztatnék rá, hogy üljön neki ennek az ötven résznek.


MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Mert az élet sosem áll meg, az anime vonaton nincs megállás és satöbbi, a lényeg, hogy ezúttal a Tsurezure Children-ről lesz szó. A 12x12 részes (azaz 24? - Pactolous) anime majd egy tucat tinipár összejöveteléről és randizgatásáról szól. Slice-of-life romantikus komédia.


A jó:
Egyedi elképzelés, érdekes nézőpont, jól haladnak a kapcsolatok, esetenként kifejezetten aranyos és vicces.

A rossz:
Túúúúl sok szereplő. Főleg a rövid epizódokra. Némelyik pár kiváló ugyan, de van egy pár unalmas, vagy az előzőekhez túlságosan hasonlító. Semmilyen vége sincs, néhány párról epizódokra elfeledkeznek és ettől nehéz igazán kapcsolódni hozzájuk.

A verdikt:
Az átlag fölé emeli az egyedi megvalósítás és rövidségének hála könnyen fogyasztható is. Megtekinthető egy-egy résszel naponta, beszúrva valami más mellé. Második évad erősen esélyes, legalábbis a lezárás hiányából következtetve. Talán akkor jobb véleménnyel leszek róla.


HARMADIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Comic Girls-ről lesz szó! Adott egy mangakiadó, ami működtet egy aprócska kollégiumot, ahol lányoknak biztosítanak lehetőséget arra, hogy a lehető legjobb környezetben dolgozhassanak a mangáikon. A történet a jelenlegi négy lakóról szól, köztük is leginkább az egyik újoncról.


A jó:
Általában elég aranyos, a humor működik, van benne néhány igazán vicces reakció és meglepő húzás.

A rossz:
Számomra a végére ellaposodott a dolog. Kicsit soknak éreztem a 12 részt, pedig ilyesmi ritkán fordul elő velem. A főszereplő önutálata, mindentől való rettegése és komplett életképtelensége itt-ott elviselhető, a történet szerves része, de az utolsó részre már nagyon nehezen bírtam. Ott NAGYON töményen előjött és ez nekem elrontotta kissé a lezárást.

A verdikt:
Az átlagnál egy picivel jobbnak mondanám. Semmit sem akar igazán, nincs románc, a kis drámák jól működnek, vicceske-aranyoska, de igazából ajánlani nem fogom. Be lehet tenni a listába és bőven megnézhető, élvezhető darab, csak... ajánlottam már jobbat és lefogadom sokak listájában vannak félretéve olyanok, amiket érdemesebb meglesni.


NEGYEDIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig az új szezon ajánlójával! A listából kimaradtak a folytatások és amennyiben találok még valami érdekeset, azt majd egy vonalka alatt hozzáfűzöm ehhez a bejegyzéshez, szóval tessék visszanézni a jövő hét folyamán egyszer-kétszer, hátha... Véleményeket és kérdéseket továbbra sem várok, hisz nem érdekelnek, de aki úgy gondolja, hogy megosztaná őket velem/velünk, ne fogja vissza magát!

Hanebado! - elképesztő animációval rendelkező sportos anime, reméljük nem romlik sokat, ahogy egyre több rész lesz belőle. Az egyetlen gond, a végtelenül elnagyolt mellek és hajak kérdése (tudom-tudom, kinek baj ez?).

Satsuriku no Tenshi – kissé talán túlságosan elmebeteg horror lesz, de tény, hogy az első rész elkapott.

Planet With – mechás, szuperhősös anime, amiben a főhős lehet, hogy a gonosz szerepét fogja játszani. Nem annyira fogott meg, de arra épp elég volt, hogy majd valamikor foglalkozzak vele.

Hataraku Saibou – A szezon meglepetés nagy sikere lehet. Sejtek az emberi testben, végzik a dolgukat (Lásd: Egyszer volt... Az élet). Érdekes, tanulságos és vicces. Elsőre legalábbis abszolút az.

Asobi Asobase – ez valami elmebeteg nagy királyság! Lehet, hogy sok rész után tömény lesz, de elsőre pont olyan vígjáték, amire vágyom!

Jashin-chan Dropkick – totálisan elmebeteg humorú anime, egy démonról, aki meg akarja ölni a boszorkányt, aki megidézte, de sosem sikerül neki. Közben meg jól szórakoznak.

Kyoto Teramachi Sanjou no Holmes – egy antikvárius/detektív és a részmunkaidős asszisztense nyomoznak. Nem túl egyedi, de elsőre teljesen meggyőző, romantikus darab.

Angolmois: Genkou Kassenki – vagy elképesztően jó történelmi, harcolós dráma lesz, vagy egy középszerű dolog, elég egyedi megvalósítással. Szerintem érdemes lesz kideríteni.

Grand Blue – abszolút meglepően elmebeteg módon zseniálisan vicces slice-of-life. Búvárkodós, egyetemrejárós, kisvárosi témában.

Happy Sugar Life – alattomosan felkavaró lélektani horror. Nem tudom meddig fogom bírni, de elsőre nagyon érdekes!

És most még szigorú is voltam az új darabokkal. Hihetetlen.

ÖTÖDIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Blend S-ről lesz szó, aminek érthető, ám elég fura címe van. Maika egy középsulis lány, akinek természetesen gonosz tekintete van. Nagyon durván. Ha mosolyogni próbál, akár egy tömeggyilkos is lehetne. Szerencséjére azonban a Stile kávézóban a felszolgálók mind egy-egy karaktert játszanak, tsundere-t, kishúgot és egy szadistára is szükség lenne. Tökéletes részmunkaidős állás a suli mellé! A történet pedig a kávézóban dolgozók közötti barátságok és szerelmek születéséről és alakulásáról szól, rettentően aranyos és humoros módon.


A jó:
Ez bizony nagybetűsen aranyos! Nem mézes-mázosan, hanem pont úgy, ahogy kell. A humor leginkább az őrültségekre adott reakciókban rejlik, amiknek az időzítése és megrajzolása egyszerűen tökéletes. A karakterek nem egyediek, ám a klisék remekül felhasznált változatai.

A rossz:
Nem tudnék semmit sem ide írni, így nem is fogok. Az előbbi mondatot leszámítva. Meg azt. Meg ezt. Mármint... hagyjuk.

A verdikt:
Nekem minden rész alatt folyamatosan mosolyra görbült a szám, néha pedig egyenesen hangosan felkacagtam rajta. Szeretni való, nagyon vicces, könnyed bolondozás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! (Azért 8 és nem magasabb, mert azért nem lesz egy időtlen klasszikus)


HATODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Golden Kamuy-ról lesz szó. A Halhatatlan Sugimoto a japán-orosz háború veteránja, megígérte mostanra halott gyermekkori barátjának, hogy gondoskodni fog annak családjáról, többek között azzal, hogy aranykereséssel pénzt szerez a barát feleségének amerikai szemműtétjére. A kutatása során hall egy legendát az Ainu törzstől ellopott, irgalmatlan mennyiségű aranyról, aminek lelőhelyet az elrabló a börtönben rabtársainak bőrére tetoválta. Egy ainu lánnyal, Asirpa-val összefogva, Sugimoto útnak indul, hogy levadássza a szökött rabokat, megnyúzza őket és a térkép segítségével megtalálja a mesés vagyont.


A jó:
Elég különleges elegye ez az anime a humornak, a drámának, a komoly, illetve a bizarr pillanatoknak. Nem tudnám azt mondani rá, hogy szokványos. Egy jó történet, érdekes karakterek, egy nagy meglepetés azoknak, akik ismerik a Shinsengumi történetét.

A rossz:
A különleges elegy a leggyakrabban működik, de sajnos sokszor totál félrelőttek vele. Van egy vagon jelenet, amit kivágtam volna belőle. Plusz első évad, abszolút semmilyen vége sincs, de októberben folytatódik.

A verdikt:
Egyáltalán nem átlagos, ez azonban vagy bejön majd valakinek, vagy sem. Én teljesen másra számítottam a hangulat terén, de végül pont olyan jó lett, mint képzeltem. Szerintem érdemes lehet akár már most is megnézni, viszont azt sem ítélném el, aki inkább még kivár vele. Meggyőződésem szerint ez a pontszám csak felfelé változhat a következő évaddal. Majd kiderül.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!