Papa jelentkezik! - 2019/11

Írta Papa Dátum 2019-12-06 19:14 Hozzászólás 0 Olvasta 2758 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Papa Facebook-os instant és rapid kritikáinak novemberi összefoglalója, amiben ezúttal két anime és egy rajzfilm került a boncasztalra.

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Days-ről lesz szó, ismét nem a szokott formában. A Days egy klasszikus, mondhatni klisés, középsulis foci-anime A Pálya Ördögei a legjobb!! - Pactolous), a valóságosabb fajtából, tehát nincsenek mágikus mozdulatok és speciális fény illetve hangeffektek. Szerintem az is kiemeli a többségből, hogy a főhős a 17. részig teljesen haszontalan. Miért nem a szokott formában írok róla? Mert nincs vége. Nagyon nincs és fórumokat, valamint hozzászólásokat böngészve, arra a következtetésre kellett jutnom, hogy a jelentős többség szerint teljesen esélytelen egy folytatás és ezért nem is igazán tudom ajánlani senkinek. Csak, ha nagyon nincs más.


Mert egyébként a Days jó! Végtelenül klisés, de ezek olyan dolgok, amik nem véletlenül váltak sablonná: működnek. Megkedveltem a karaktereket és remekül szórakoztam rajta, volt, hogy egymás után hat részt is bevágtam, ami ritka dolog nálam. Éppen ezért sajnálom, hogy még az első tanévet sem fejezték be. Persze lehet mondani, ott a manga, de ha úgyis csak abban találja meg az ember a folytatást, akkor minek kezdje el nézni az animét? Nagy kár érte, nekem sok örömet okozott és szívesen néztem volna akár még háromszor ennyi ideig is.

MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a japán címadás újabb különlegességéről, a Doukyonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue, vagyis a Szobatársam néha az ölemben, néha a fejem tetején van-ról lesz szó (és akkor csodálkoznak egyesek, hogy nem tudom megjegyezni egyes animék címét... - Pactolous). Mikazuki Subaru egy totálisan introvertált könyvmoly, aki szintet lépve publikált íróvá cseperedett. Sajnos azonban elvesztette a szüleit, így még durvábban elfordult az emberiségtől és a világtól. Magányos napjaiba azonban berobban Haru, a kóbor cica, akit magához vesz és ez a találkozás változások sorozatát indítja be.


A jó:
Nem tudnék semmit igazán kiemelni, olyan általánosságban jó animéről van szó. A karakterfejlődésre épül az egész és szerintem azt sikerült is megfelelően összehozni. Bájos, helyenként humoros, a dráma is működik az esetek többségében.

A rossz:
Néha a drámai részek... mesterkéltek? Nem biztos, hogy ez rá a legjobb szó, de néha úgy éreztem, hogy csak a szomorúság kedvéért történtek dolgok. Ettől eltekintve olyan problémáim vannak, amik elég szubjektívek. Jóval valóságosabbnak ábrázoltam volna Haru-t és ez egész történetet, plusz én ennél könnyedebb hangvételre számítottam.

A verdikt:
Lehetne egy ponttal feljebb is, megérdemli, csak valahogy az utolsó rész egy kicsit rossz szájízt hagyott. Szépen le van zárva, tökéletes mennyiség ez a 12 rész ennek a történetnek, csak nekem egy kicsit "legyen dráma, mert dráma" lett. Éppen ezért tudom ajánlani mindenkinek, aki szeretne egy picit komolyabb, de azért nem lélekromboló sorozatot, ami kerek egész.


HARMADIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig ismét a The Dragon Prince-ről lesz szó, melynek a harmadik évada jóval korábban landolt, mint vártam (az elsőről itt, a másodikról itt írt Papa - Pactolous) Mit lehet mondani? Ez az évad az, ami számomra tényleg kötelező látnivalóvá tette a sorozatot (még úgy is, hogy azért volt benne ez-az, ami... sablonos és sutácska volt). A karaktereket szeretem, a dráma nagyon szépen felpörgött, odaszögeztek a képernyő elé minden résszel. Azt pedig az Avatar-hoz hasonlóan külön érdemes kiemelni, hogy mennyire aranyos, imádnivaló lényeket tudnak életre hívni a készítők.


A legnagyobb gondom, hogy a vége... egy rakás semmi. Egy történetszál lezáródik, szerintem rettentően gyengén, amolyan "Hú, kifutottunk az időből, gyorsan csesszünk oda valamit" stílusban, egy másik szál meg cliffhanger-rel kezdődik. Én abban a hitben voltam, hogy ez lesz a végső évad, ezek szerint tévedtem. Legalábbis remélem tévedtem, mert ez így nagyon durván borzalmas vége lenne a sorozatnak. Érdemes-e már elkezdeni nézni? Azt kell mondjam, hogy talán igen. Legalábbis, ha bejelentik a negyedik évadot, akkor mindenképp. Pontozni viszont továbbra sem fogom, mert még minden kisülhet belőle. Egyelőre remek, lássuk megy-e tovább és ha igen, akkor milyen formában.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!