The Witcher - Itt már csak a vajákos ember segíthet

Írta Papa Dátum 2019-12-23 11:34 Hozzászólás 0 Olvasta 4506 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Papa jel... ja, azt itt nem kell. Khmmm... Megjelent hát a Netflix várva várt The Witcher sorozata, én pedig nem voltam rest és már meg is néztem mind a nyolc epizódot. Meglepő módon, az alábbi sorokban a szériával kapcsolatos véleményemet fogjátok megismerni.Előzmény:

A Witcher világát én leginkább a videójátékok kapcsán ismerem, amik bevallottan nem részei a könyvek kánonjának és a sorozat is magasról tesz rájuk, de nekem az ott látott kép és hangvilág az, ami ezt a világot jelenti. Olvastam a The Last Wish-t és legutóbb a Season of Storms audio könyv változatát és belekezdtem a Sword of Destiny-be is, tehát valamennyi fogalmam azért van az eredeti elképzelésekről is. Azért tartom ezt fontosnak megemlíteni, hogy mindenki tudja honnan jövök, milyen szemmel tekintek a sorozatra. Kezdjük a karakterekkel.


Geralt - Henry Cavill:

Hű, Geralt, de megnőtt a segged! Nagyon formás, biztos sokat dolgozik rajta Cavill, de szűk bőrgatyóban bizony eléggé feltűnik a lökhárítója, ami nem feltétlenül olyasmi, amit ezzel a karakterrel azonosítanék. Plusz szerintem egy Witcher izomzata kevésbé kétajtósszekrény, hiszen ritkán eszik rendesen és leginkább eszméletlen mennyiségű cardio-t tol, amitől lehet, hogy ekkorára lehet nőni, nem tudom, de nem hiszem. A féltékenységi rohamomtól eltekintve Cavill abszolút tökéletes! Nagyon féltem tőle, végtelenül pozitívan csalódtam.

A mimikája, a hanglejtése, a mozdulatai, mind-mind olyanok, mint amiben reménykedtem. Szerencsére az írók is kitettek magukért, ezért ki merem jelenteni, hogy a lehető legjobb Geralt-ot kaptuk és szeretném még sokáig látni Cavill a szerepben. A stratégiai időpontokban ledobott "Hmmm" bombákért pedig már oda is ígérnék neki egy Emmy-t. Külön öröm volt számomra, hogy remekül megírták milyen kapcsolata van a lovával, Roach-csal, aki az esetek többségében egyetlen társa, lelki szemeteskukája a megfáradt Witcher-nek.


Ciri - Freya Allan:

Ide nem is próbálkozom semmi viccessel, mert meggyőződésem, hogy Allan kisasszony a megfelelő választás volt a szerepre. Ebben az évadban nem érzem úgy, hogy nagyon kibontakozott volna a karaktere, de tény, hogy ez még nem is annyira róla szólt. Mármint Ciri-ről igen, csak Ciri maga egy kicsit a cselekményen kívül tartózkodott. Viszont biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lesz a továbbiakban, teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.


Yennefer - Anya Chalotra:

Húúúú... hát... szép mellei vannak... leginkább ez maradt meg, mert rendszeresen és hosszasan a képernyőre tolják őket. Nem tudom ezt úgy mondani, hogy ne tűnjek, nem is tudom milyennek, de csak leírom: Rossz választás volt, mert közel sem elég vonzó a szerepre. Tessék megnyugodni, elmagyarázom! Nem azt mondom, hogy Anya Chalotra ronda, habár nem az esetem, valamiért az arca ebben a sminkben nekem fura. Arra akarok kilyukadni, hogy Yennefer nekem egy sokkal kimértebb, hidegebb, szoborszerű szépség, aki a kisugárzásával elnémít egy egész báltermet, ha megjelenik. Valaki, aki nem akarja azt a látszatot kelteni, hogy jobb mindenkinél, mert tudja, hogy jobb mindenkinél. És nekem nem ez jött le Chalotra láttán, az alakításán keresztül. Nem rossz, csak nem ideális. Meg lehet érte kövezni, de szerintem a Tissaia-t alakító MyAnna Buring jobb lett volna a szerepre, csak gondolom túl idősnek találták rá... ezek a feminista írók.


Jaskier, Dandelion, Kökörcsin, a bárd, hívjátok, ahogy akarjátok - Joey Batey

Tökéletes. Ilyen egyszerűen és tömören. Tökéletes. Beképzelt ficsúr, akit nem lehet nem imádni és egyben azonnal orrba vágni, hogy hallgasson már el. Hihetetlenül eltalálták és sikerült a Geralt-tal való kapcsolatát úgy átvenni, közte és Cavill között pedig annyira megvan a szükséges kapocs, hogy kettejük alakítása elvinné a hátán az egész sorozatot. Arról nem is beszélve, hogy szerintem remek hangja van. Az biztos, hogy a végén legalább egy plusz pontot annak tulajdoníthattok, hogy mennyire meg vagyok velük elégedve.


Mindenki más:

Csúnyán hangzik, hogy nem említek meg mindenkit, ez van. Minden epizódban vannak új szereplők és általánosságban jól alakítanak, tehát nincs igazán semmi kirívó, amiről hosszasan beszélni volna érdemes... oké, oké, van! Triss Merigold, akit Anna Shaffer alakít. Egyrészt örülök, hogy egy szegény borsodi cigánasszony is kapott szerepet egy ilyen nívós produkcióban, másrészt viszont talán nem kellett volna. Most a hajszín körüli mizériát elkerülendő csak annyit mondanék, hogy tényleg egy falusi kuruzslónak tűnik, nulla karizmával, a negyvenes éveiben, szerepe pedig olyan kicsi, hogy felesleges az alakítását elemezni, mert nem kapott szinte semmit. És szeretném kijelenteni, nem Shaffer általános kinézetét szidom, hanem ahogy ebben a sorozatban megjelent. Tessék megnézni az epizódok után néhány fotót róla, mondjuk ahol mosolyog, van benne némi élet és feltűnő lesz a különbség.

[1] [2] [3] (3/1)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!