Új remix! És egy pótlás!

Írta Pactolous Dátum 2020-11-27 11:50 Hozzászólás 0 Olvasta 1497 | Rovat: Hírek »

Egy új dal megírása nálam egy komplex, sok időt felemésztő és magányos folyamat. Ellenben ha remixről van szó... nos, még akkor is, de hosszú idő után Projeckt ismét csatlakozott, így lett az alkotói folyamat társas jellegű. Jobban, mint eddig bármikor! És ennek eredményét szeretném most megmutatni Nektek!

Még valamikor Karácsony környékén illetve ennek a "csodálatos" évnek az elején határoztuk el, hogy a Meduza és a Goodboys közös dalából, a Piece of Your Heartból készíthetnénk valamit. Ezúttal ne csak egy mashup-ot (tehát amikor ráapplikáljuk az éneket egy teljesen másik dalra), hanem fektessünk bele nagyobb energiát, hozzunk tető alá egy remixet! Az elhatározást rögtön egy gyors megbeszélés követte, hogy milyen formában is képzeljük el, utána pedig hirtelen felindulásból rögtön összehoztam egy rendkívül vázlatos és rövid demót, ami alapján megegyzetünk, hogy ez az irány jó lesz! Röpke 9-10 hónap múlva el is készültünk vele!

De ne szaladjunk ennyire előre, mesélnék még a kulisszákról egy keveset! A munkát rajtunk kívül álló okok is lassították, de az is, hogy én ezúttal jobban be akartam vonni Projecktet a remixbe, és szerencsére ennek igényét rajta is éreztem. Több ponton is egyeztettem vele, lényegében a remix alapötlete is tőle származott, kézenfekvő volt, hogy akkor a hangzás, a felépítés kérdésében is először az ő véleményére hallgatok, az ő ötleteit veszem figyelembe. Persze volt, amikor én erősködtem egy picit és bevált, volt, amikor kiderült, hogy amire én gondoltam, az nem fog működni. Amikor egyetértettünk valamiben és még le is tudtam képezni zeneileg, nos, azokért a pillanatokért érdemes a muzsikálásba belekezdeni, akármilyen szinten, akármilyen stílusban! Amikor érzi az ember, hogy: "Igen, megvan, ez így ütős lesz!" Ez a fajta összedolgozás eddig nem volt jellemző ránk (talán 2008-ban azért mégis, amikor az Imogen Heap és Ákos feldolgozásokat megcsináltuk), de ezek után én nem is adnám lejjebb! Tény, hogy így lassabban haladtunk, mert nem tudtunk mindig találkozni, ötletelni, online azért mégsem ugyanolyan, de a végeredményt meghallgatva, szerintem megérte! És akkor íme, most már belinkelem remixünket!


A dalból egy 138 BPM gyorsaságú, kvázi-psy átiratot készítettünk: szerettük volna a mostanság divatos kliséket elkerülni illetve minimálsra venni. Nincs harmadolás, csak egy helyen, az is csak viccből. Nincs sejtelmes, keverést megnehezítő be- és levezetés. Ugyanakkor nincs "rendes" beindulás sem, az ének is jóformán csak a kiállásokban mutatkozik meg. Mi a remix legnagyobb erősségének azt tartjuk, hogy palackba bezárt szellemként próbálna kitörni belőle egyfajta energia, de nem hagyjuk neki. Én először 2010-es Joint Operations Centre hangzásban gondolkodtam, aztán vegyítettük azt a psy stílus basszusaival és tempójával és örülök, hogy ezt végül a legelejétől fogva sikerült megtartani. Ahogy mondtam, büszkék vagyunk a remixre, szerintem sikerült valami egyedit, de mégis befogadhatót tető alá hozni.

Meduza feat. Goodboys - Piece Of Your Heart (Projeckt & Pactolous Psubliminal Bootleg)

Hogy az őrületet még tovább fokozzuk, gondoltuk készítünk hozzá saját borítót is. Miért? Nos, egyrészt azért, mert az eredeti Piece of Your Heart borítóképe nem tetszett nekünk, így nem akartuk azt felhasználni. Akkor jött az ötlet, hogy szerepeljen rajta egy szív, ami kirakós darabokból áll és egy ki van véve. Elvetettük ezt is, mert már felhasználták ezt egy hivatalos remixnél. Akkor én félig-meddig poénból felvetettem, hogy legyen egy szív alakú hús, kicsit véresen, amiből kivágnak késsel, villával egy darabot. Adtunk a javaslatnak pár napot, aztán elfogadtuk és gyorsban, egy buli előtt nekifogtunk a fotózásnak. Naná, majd Internetről lelopott képet használunk fel mi? Vagy stock photo-t? Gyertek velem a kulisszák mögé!


A vért meglepő módon nem ketchup adta, hanem gránátalma. Legközelebb már művért használunk inkább.


Íme a szív, ami hús. Csak még nem szív, legalábbis az alakja.


Filctollal jelöltük be a húson, hol kell majd szív alakúra vágni. Tudom, tudom...


A vágás pillanata. Nem is olyan könnyű ám, talán ezért nem ollóval szeletelünk húsokat...


Kicsit homályos (na ezért vagyok én csak a werkfotós), de legalább már hasonlít egy szívre!


Alakulnak a vérfoltok, néha még ránk is spriccent, ez a gránátalma nem vicc!


Alakul a kompozíció...


Még egy kis vér! Felhívnám a figyelmet a derítőfényre, meg a fekete posztóra. Tényleg őrültek vagyunk...


Derítőfény, vaku, én is világítottam még kis lámpával, valamint a TV is azért megy, hogy fényt adjon. Nehéz szakma ez!


A mobilos demóváltozat. A vér nem vörös, minden tompa és homályos, de legalább már volt egy kis fogalmunk róla, hogy nézhet majd ki.

A borítókép megszerkesztése már Projecktre hárult, ő a szakértője ennek. A remix elkészülte után még ezzel töltöttünk el pár napot, folyamatosan mutogatta nekem a tervezeteket. Az egyik baromi jó volt, Hitchcock-féle horrorfeeling, de az Projecktnek nem tetszett annyira. Egy másik változat meg pont fordítva volt. Talán nehezebb volt kompromisszumra jutni, mert ő kénytelen volt fotós szemmel nézni, engem meg az összhatás érdekelt. Végül csak találtunk egy olyat, ami mindkettőnknek bejött, pár fontos kérdés megbeszélése után (betűtípus kiválasztás... értitek, FONTos... hehe, mindegy) pedig ünnepélyesen befejezettnek tekintettük a remixet minden formában. És most ezt oda is nyújtjuk Nektek!


Szóval, aki szeretné ezt a remixünket letölteni, az megtehetei, sőt! Tavalyról adós maradtam egy saját dalommal, az Elevationnel, róla itt olvashattok bővebben, de most akkor már ezt is le tudja tölteni az, aki szeretné! Szóval kérem, jönnenek a linkek és a köszönetek! Köszönjük mindenkinek, aki segített, véleményt nyilvánított, eltűrte, ha a hülyeségünk miatt valamivel elkéstünk, mással foglalkoztunk! Köszünjük, ha letöltöd, ha meghallgatod, ha hírül adod! És köszi P! Jó mulatság, férfimunka volt!


Meduza feat Goodboys - Piece of Your Heart (Projeckt & Pactolous Psubliminal Bootleg)
KATT A NYÍLRA A LETÖLTÉSHEZ!


Pactolous - Elevation (Original Mix)
KATT A NYÍLRA A LETÖLTÉSHEZ!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!